Friday, 26 April 2013

Hoenderlewerpatee





500g hoenderlewertjies
2 groterige uie, fyn gekap
2 knoffelhuisies
6 repies spek in stukkies gesny
4 eetlepels botter
1 teel  gemengde kruie
1 teel vars gekapte pietersielie
2 teelp mosterdpoeier
2 eetlepels Worcester sauce
2 eetlepels brandewyn
½ teel Tabasco sauce
Sout na smaak
2 eetlepels gesmelte botter

Metode:

Smelt botter in ‘n pan oor matige hitte en braai die ui, knoffel, spek en lewer stadig saam.  Voeg die res van die bestandele by behalwe die gesmelte botter.  Smoor saam tot dit goed gaar is.  Verpulp en skep in bakkies.  Giet nou die gesmelte botter oor elke bakkie dun lagie.  Laat goed koud word en sit in yskas.  Ek vries dit sommer so in die ramekins (sien foto).

No comments:

Post a Comment