Friday, 26 April 2013

Piesangbrood met lemoenknertsie




Ek het sommer op ‘n dag dit probeer en dit werk so goed.  Die klein bietjie lemoengeur wat deurkom is net genoeg om die skerp geur van piesangs weg te neem en gee ‘n klein bietjie luuks en andersheid aan piesangbrood.  Ek beveel hierdie resep werklik aan.  Het vandag weer twee gebak.
My eie foto
125g Margarien
1½ k suiker
3 eiers
5ml vanilla geursel
Sap en fyngerasperde skil van een groot lemoen
250ml piesangmoes (ongeveer 5 piesangs)  
2 k meel [500ml]
2 t bakpoeier [10 ml]
¼ t koeksoda [1.2 ml]
¼ t sout [1.2 ml]
2 e melk [25 ml]

Smeer klein broodpannetjie of bespuit. Klits marg en suiker tot mooi lig van kleur
Gooi eiers een vir een by en klop goed na elkeen. Voeg vanilla, lemoenskil en sap by en vou piesangmoes in.  Voeg droë bestanddele om die beurt met melk by en meng goed. Bak by 180/350 grade vir een uur.



No comments:

Post a Comment