Suurroom Koffiekoek

12 eetlepels botter (kamertemperatuur)
1½ koppies suiker
3 ekstra groot eiers
1½ t. vanilla essens
2½ k. koekmeel
2 t. bakpoeier
½ t. koeksoda
½ t. sout
1 1/4 k suurroom
Vir die streusel:
¼ k. ligte bruinsuiker
½ k. koekmeel
1½ t. fyn pypkaneel
¼ t. sout
3t. botter (koud en in stukkies gesny)
3/4 k fyngekapte pekanneute (indien verkies)
Versiersuiker:
½ k. versiersuiker
2 t. esdoringstroop (maple syrup)
Voorverhit die oond tot 350/180 grade. Smeer of bespuit ‘n ronde pan met ‘n gat in die middel.
Room die botter en suiker vir ongeveer 4 minute tot lig. Voeg eiers
geleidelik by, dan vanilla en suurroom. In ‘n aparte bak, sif die
koekmeel, bakpoeier, koeksoda en sout saam. Met die menger op die
laagste spoed, voeg die droë bestanddele by die bottermengsel tot net
net gemeng. Meng verder met ‘n houtlepel tot alles gemeng.
Vir die
streusel, meng die bruinsuiker, koekmeel, fyn pypkaneel, sout en botter
in ‘n mengbak en meng met jou vingers tot dit krummeltekstuur het.
Indien verkies voeg die neuter by.
Skep die helfte van die
mengsel in die pan en sprei dit gelyk uit met ‘n mes. Sprinkel ¾ k. van
die streusel oor die koekmengsel en skep die res van die koekmengsel
daaroor. Smeer mooi gelyk en sprinkle die res van die streusel bo-oor
die koek. Bak die koek vir 50 tot 60 minute tot gaar. Laat afkoel vir
ongeveer ‘n half uur. Plaas die koek versigtig, streusel na bo, op ‘n
opdienbord. Meng die versiersuiker en stroop goed en bedruip koek
daarmee. Indien die versiersuiker bietjie te styf voorkom, drup ‘n
druppel of twee water daarby. Dit moet waterrig wees, maar nie te dun
nie.
(Kopiereg voorbehou. Barefoot Contessa. Vertaal deur Susan La Grange)
No comments:
Post a Comment